Tweets por el @merutsfestival.

EL DILUVI


Els de Castalla tornen a Ontinyent després d'haver passat per l'últim Diània amb tota l'alegria que els caracteritza. Ritmes folk de la Mediterrània barretjats amb les millors rumbes, cúmbies i sons llatins que faran ballar a grans i menuts. Rebel·lia, dansa i positivitat a parts iguals, les millors dosis de passió per la música, la terra i les seus gents. Un grup que s'ha fet un lloc en l'escena sense renunciar a la seua autenticitat i essència, una banda que plenarà l'escenari dels 10 anys meruts amb tota la seua dolçor.

AUXILI


Amb el bagatge de tots aquestos anys d'històries compartides i de veure'ls crèixer al mateix niu, els Auxili i el Meruts Festival ens retrobem de nou per cremar altra dolça nit. Tornarem a beure les millors racions de reggae i ska de la mà d'aquesta genial banda ontinyentina que fa temps que eclosiona com un nou referent en l'escena musical valenciana. Després d'una dècada detonant escenaris per totes les comarques i donant la cara pels alguns dels més rellevants festivals a nivell estatal, l'ona dels Auxili continua a l'abordatge de nous horitzons. Al Meruts els tindrem a l'aniversari de tots, un altre estiu organitzem el nostre joc.


SMOKING SOULS


Des de Pego, altre important focus d'artistes valencians, arribaran al Meruts els Smoking Souls. Vindran impulsats per l'espenta de la seua herència, sempre nòmades i aventurers, convertits en peça clau per entendre la nova onada rock que emergeix al nostre país. Els havíem tingut ja a alguns concerts organitzats per l'Assemblea de Joves Meruts però mai a la nostra festa gran. Després d'assolir un so propi i característic, farcit de lletres íntimes i optimistes, aquests fills de la nit no deixen de polir any rere any les seues distorsions. Prepareu-vos de nou per a altra nit salvatge.
FUNKIWI'S


A tot groove és com arribaran aquests enèrgics músics a la capital de la Vall d'Albaida, tot per fer-nos ballar amb els més frenètics ritmes. Funk, rock, blues i rimades compromeses, al volant d'aquesta colorida nau de sons que ens impedirà parar de moure l'esquelet. Des de la terra fins a l'univers, teletransportant-nos amb la seua música cap a altres estadis de percepció i psicomotricitat. Tota una aposta per a una nit màgica.

SVATERS


La banda més veterana d'aquesta edició del Meruts venen des d'Alcàsser després d'alguns anys de parada, no sabem si al planeta dels Simis. La marca Sva torna amb nou disc baix del braç, i com no podia ser d'altra manera, ple de lletres descarades i iròniques sobre la seua particular mescla de ritmes ska, rock i músiques llatines. Sarcasme, reivindicació i boges danses que portaran l'essència de l'Horta, una vegada més, a la festa meruda.

KARMA


Joventut i punk rock des de la nostra ciutat, els Karma pujaran a l'escenari del Meruts baix la pressió de ser el grup més novell del nostre 10é aniversari. Canya, guitarres elèctriques, àcides cançons i tocs hardcore per recomposar els defectes de fàbrica que ens deixaren amb el seu primer i sorprenent disc, al carrer des de primavera, replet de joves col·laboracions ontinyentines.